دانلود گزارش کارآفرینی طرح کسب و کار

طرح گسب و کار طرح توجیهی گزارش کارآفرینی

دانلود گزارش کارآفرینی طرح کسب و کار

طرح گسب و کار طرح توجیهی گزارش کارآفرینی

پرورش شترمرغ

با سلام خدمت دوستان گلم پروژه زیر بافرمت wordدر66 صفحه تهیه بدون نیاز به ویرایش آماده چاپ میباشد.....

پروژه کارآفرینی پرورش شترمرغ

مصریان باستان در  2000سال قبل شتر مرغ را برای کشیدن ارابه تربیت می کردند. آرسینو ملکه مصری بر شتر مرغ زین شده ای سوارمی شده است. گروههای شترمرغ گاهی اوقات در روم برای کشیدن ارابه ها در مسابقات مورد استفاده قرار می گرفتند. ژنرالهای رومی کلاه خودهای رزمی خود را با پرهای شترمرغ، به عنوان نشانه ای از رهبری (فرماندهی) می آراستند. همسران آنها خود را با پرهای شترمرغ به عنوان سلطنتی می آراستند و در کارهای روزمره سوار برشتر مرغ می شدند. پوسته تخم شتر مرغ در غارهای چین کشف شد که متعلق به  2500سال قبل است که توسط انسانها مورد استفاده واقع می شدند. شواهدی بدست آمده که پیشنهاد می کند که بوشمن های اولیه در افریقای جنوبی این پرندگان بزرگ را 

موضوع:

پروژه کارآفرینی پرورش شترمرغ

فهرست مطالب

 

فصل اول – معرفی طرح

 

مشخصات محصول

نام و کاربرد محصول

مشخصات فنی محصول

معرفی روشهای تولید

تشریح مختصر فرایند

 

فصل دوم – تعیین ظرفیت

 

2-2-تعیین ظرفیت تولید

2-3-برآورد میزان مصرف مواد اولیه و قطعات خریدنی

2-4-معرفی دستگاه ها و تجهیزات تولید

2-5-معرفی تجهیزات و تاسیسات عمومی

 

فصل سوم – معرفی نیروی انسانی

 

معرفی نیروی انسانی

1-3-برآورد پرسنل تولیدی

2-3-پرسنل اداری و خدمات

 

فصل چهارم – هزینه ها

 

معرفی هزینه ها

برآورد هزینه استهلاک

 

فصل پنجم – شرح فرایند و اطلاعات فنی مورد نیاز

 

تاریخچه :

آشنایی با صنعت پرورش شترمرغ

تاریخچه پرورش شترمرغ

انواع شترمرغ

شترمرغ آفریقای جنوبی (struthio camelus australis )-گردن آبی

شتر مرغ آفریقای شمالی (struthio camelus camelus )-گردن قرمز

شترمرغ آفریقای شرقی (struthio camelus massaicus )-گردن قرمز

شترمرغ سومالی (struthio camelus molibdophanes )-گردن آبی

شترمرغ آفریقایی اهلی شده (struthio camelus domesticus )-گردن سیاه

محصولات شترمرغ

گوشت،پوست،پر و روغن

گوشت

ارزش غذایی گوشت شتر مرغ

مقایسه مواد مغذی ( در 100 گرم گوشت لخم پخته شده)

پر

سایر محصولات شترمرغ

مشخصات ظاهری شترمرغ

تولیدمثل

پرورش شترمرغ

روش باز

روش بسته

روش نیمه باز

استفاده از این روش چند مزیت دارد که عبارتند از:

نکات مهم در پرورش شترمرغ

آب،پروتئین ،کربوهیدرات،چربی،مواد معدنی و ویتامین ها

روشهای شروع به کار

تغذیه شتر مرغها:

فیزیولوژی هضم:

مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی:

نحوه نگهداری شترمرغ

آشنایی با بخشهای اصلی پرورش شترمرغ

دوره تولید مثل

مزرعه تولید تخم باید امکانات زیر را دارا باشد:

تغذیه دوره تخمگذاری:

دوره استراحت

پرکنی.

جداکردن نرها و ماده‌ها.

طبیعی:

مصنوعی:

مقدمات:

دستگاه:

نگهداری جوجه تا 3 ماهگی

روش طبیعی(با مادر):

روش مصنوعی(بدون مادر):

نکته: عوامل مرگ و میر جوجه‌ها:

روغن شترمرغ

پیشنهاد ضوابط بهداشتی کشتارگاه شترمرغ

نحوه کار کشتارگاه

بهداشت افراد ( پرسنل ) ، مکانها و وسایل :

بهداشت کشتار

خلاصه ای از بیماریهای شترمرغ

عفونتهای ویریوسی

نیوکاسل

آبله طیور

آنفولانزای طیور

عفونتهای باکتر یایی

عفونت های بند ناف و کیسه زرده

پنومونی

آنژینهای کلی باسیلی

مسمومیت خونی

انتریت نکروتیک ( عفونتهای کلستریدیایی)

گاستریت مگا باکتریال

عفونت کمپیلو باکتریایی

عناوین

سل

عفونت چشم ها

کونژونکتیویت ، رینیت و سینوزیت

مایلکو پلاسموز

اورنیتوز

قارچها و تخم ها

کاندیدیاز:

اسپرژیلوز

درماتیت قارچی

انگلهای داخلی

کوکسیدیوز

هیستومونیاز

کرم نواری شترمرغها -  houttuynia struathionis 

کرم نخی شکل(libyostrongylus douglassi)

کرمهای معدی و دیگرنماتودها

انگلهای خارجی

کنه ها

شپش

جربهای ساقه پر

مگس ها ( تاسرانیا)

بیماریهای تغذیه ای

کمبودها

تغییر شکل غضروف و استخوانها

انسداد

پیچ خوردگی

راشیتیسم

متفرقه :

پاهای باز ( سندرم پاکمانی )

تغییر شکل پاها

آنفولانزای شترمرغ :

 

فصل ششم - چکیده مطالعات فنی ، مالی و اقتصادی

 

نتیجه گیری  

 

تاریخچه :

مصریان باستان در  2000سال قبل شتر مرغ را برای کشیدن ارابه تربیت می کردند. آرسینو ملکه مصری بر شتر مرغ زین شده ای سوارمی شده است. گروههای شترمرغ گاهی اوقات در روم برای کشیدن ارابه ها در مسابقات مورد استفاده قرار می گرفتند. ژنرالهای رومی کلاه خودهای رزمی خود را با پرهای شترمرغ، به عنوان نشانه ای از رهبری (فرماندهی) می آراستند. همسران آنها خود را با پرهای شترمرغ به عنوان سلطنتی می آراستند و در کارهای روزمره سوار برشتر مرغ می شدند. پوسته تخم شتر مرغ در غارهای چین کشف شد که متعلق به  2500سال قبل است که توسط انسانها مورد استفاده واقع می شدند. شواهدی بدست آمده که پیشنهاد می کند که بوشمن های اولیه در افریقای جنوبی این پرندگان بزرگ را برای گوشت شکار می کردند. از پوسته های شتر مرغ به عنوان ظروف آب استفاده می کردند از آنها تخت های تزئینی می ساختند. نقاشی های قدیمی شتر مرغ، در معابد مصری کشف شدند بیانگر آن است که آنها تا حدی بوسیله مصریان اهلی شده بودند. شتر مرغ نشانه تِمی ، الهه مصری صداقت و عدالت بوده است. فراعنه و خانواده هایشان جزء طبقات برتری بودند که می توانستند دارای بادبزنهای ساخته شده از پر شتر مرغ باشند. روغن شتر مرغ توسط مصریان و رومیان باستان به عنوان ماده آرایشی و برای ماده ای جهت درمان درد و روماتیسم استفاده می شد. در دهه  1700  ماری آنتوانت پرهای شتر مرغ را به عنوان یک مد دلخواه زنان مجدداً معرفی نمود. آنچه اتفاق افتاد انفجاری در صنعت پر شتر مرغ بود که در طول قرن نوزدهم و نیز در قرن بیستم ادامه یافت. در دوره معاصر شتر مرغ، پس ازآنکه به واسطه شکار برای برداشت پرهای باشکوهش منقرض شده بودند، در اکثر مناطق قلمرو طبیعی است در وضعیت حفاظت شده جنوبی قرارداد. مزارع شترمرغ در حال حاضر به طور گسترده در سراسر دنیا راه اندازی می شوند. تولید پر، گوشت، روغن و تخم برای بازار جهانی آن می کنند.

 

آشنایی با صنعت پرورش شترمرغ

شترمرغ(struthio camelus  ) بزرگترین پرنده زنده است که متعلق به خانواده ratite  ها به معنای سینه پهنان می باشد. اعضای این خانواده بوسیله عدم قدرت پرواز‍،توانایی دویدن و فقدان جناق در استخوان سینه شان شناخته می شوند. این پرندگان بسیار مقاوم بوده و به آسانی می توانند با شرایط گوناگون اقلیمی سازگار شوند. آنها می توانند در چراگاه های فقیری که گاو و گوسفند قادر به رشد و زندگی نیستند،زنده بمانند.

 

تاریخچه پرورش شترمرغ

در حدود سال های  1860  تقاضای زیادی برای پر شترمرغ،منجر به اهلی کردن آن در آفریقای جنوبی شد . پس از اختراع دستگاه جوجه کشی مصنوعی ، در سال  1870  این حرفه تبدیل به حرفه ای بسیار سودآور گردید اما از سال  1914  به بعد،تقاضا برای پر کاهش یافت و در اواخر دهه  80،توجه به گوشت و پوست این پرنده باعث رونق مجدد این صنعت شد و تا به امروز این روند ادامه دارد.

 

انواع شترمرغ

شترمرغ آفریقای جنوبی (struthio camelus australis  )-گردن آبی

شتر مرغ آفریقای شمالی (struthio camelus camelus  )-گردن قرمز

شترمرغ آفریقای شرقی (struthio camelus massaicus  )-گردن قرمز

شترمرغ سومالی (struthio camelus molibdophanes  )-گردن آبی

شترمرغ آفریقایی اهلی شده (struthio camelus domesticus  )-گردن سیاه

 

مورد اخیر نوع اهلی شده ای می باشد که از قرن گذشته در آفریقای جنوبی تولید شده است که نتیجه تلاقی بین زیرگونه های مختلف با انتخاب بهترین پر،بالاترین باروری و مقاوم ترین در حمل و نقل می باشد.مزایای هر یک از این گونه ها بدین شرح است:

 

گردن آبی:جوجه ها مقاوم تر با درصد قدرت زنده مانی بیشتر اما تولید تخم کمتر

گردن قرمز:قد بلندتر،تولید گوشت بیشتر،بلوغ دیرتر و تولید تخم کمتر

گردن سیاه(شترمرغ اهلی):مطیع تر،تولید تخم بالا اما جوجه ها ضعیف تر،جثه کوچکتر و تولید گوشت کمتر

 

محصولات شترمرغ

گوشت،پوست،پر و روغن

گوشت

گوشت شترمرغ،گوشت قرمز است . طعم، بافت و رنگ گوشت شترمرغ شبیه به گوشت گاو بوده اما میزان چربی،کالری و کلسترول آن کمتر است. به علاوه گوشت شترمرغ میزان بالایی از عناصر کم نیاز مانند روی و منیزیم را نیز داراست. این گوشت نیاز بدن به ویتامین PP(نیاسین) را تامین کرده و نسبت به سایر گوشت ها مقادیر بیشتری ویتامین های A ، C ، B1  و B2  دارد. همچنین میزان گوشت بدست آمده از هر شترمرغ نیز بسیار قابل توجه است. یک شترمرغ  12  ماهه با وزن زنده  100  کیلوگرم، لاشه ای با وزن  60  کیلوگرم تولید خواهد کرد. از این  60  کیلوگرم،21  کیلوگرم گوشت درجه یک (استیک و فیله) و  14  کیلو گرم گوشت درجه دو(گوشت لخم) و مابقی استخوان و چربی خواهد بود.این مقادیر بسته به سن،جنس و روشهای مدیریتی تغییر می کند.

 

 

 

 

 

 

ارزش غذایی گوشت شتر مرغ 

مقایسه مواد مغذی ( در  100  گرم گوشت لخم پخته شده)

 

 

 

پر

بهترین محصول شترمرغ،پرآن است.کیفیت پرهای شترمرغ کاملا منحصر به فرد است. حتی پیشرفته ترین فن آوری قادر به تقلید زیبایی،لطافت و مواجی طبیعی پر شترمرغ نیست. همچنین هیچ ابزاری به واسطه خاصیت تولید الکتریسیته ساکن مانند پر شترمرغ،کارایی لازم برای نظافت را ندارد.از پرهای با کیفیت عالی در ساخت لوازم تزیینی،کلاه و لباس استفاده می شود.سایر انواع پرها برای تمیز کردن ماشین آلات و تجهیزات ظریف و گردگیری مورد استفاده قرار می گیرند. بهترین پرها از مناطق خشک تر جهان بدست می آید و با کیفیت ترین آنها، پرهای تولیدی در آفریقای جنوبی است.

هنگام خرید لطفا مشخصات و آدرس ایمیل خود را با دقت وارد کنید چون یک نسخه از لینک دانلود به آدرس ایمیل وارد شده هنگام خرید ارسال می شود . آدرس ایمیل با www. آغاز نمی شود .

برای دانلود کلیک کنید


پروژه کارآفرینی سنگ بری

با سلام خدمت دوستان گلم پروژه زیر بافرمت wordدر36  صفحه تهیه بدون نیاز به ویرایش آماده چاپ میباشد.....

- 1 مقدمه :
سنگ به موادی از پوسته زمین اطلاق می‌شود که از یک یا چند کانی که با یکدیگر پیوند یافته اند، درست شده است. زمین شناسان ، بر پایه مشاهدات انجام شده ، سنگهای زمین را از نظر منشا به سه گروه اصلی تقسیم کرده اند که عبارتند از :
• سنگهای آذرین
• سنگهای رسوبی
• سنگهای دگرگونی
سنگهای حد واسط
سنگهای آذر آواری و توفها : این سنگها ، جزو سنگهایی هستند که از نظر ماده اولیه جز سنگهای آذرین و از نظر محل و طرز تشکیل جز سنگهای رسوبی هستند.
میگماتیت‌ها : میگماتیت‌ها در زبان یونانی به معنی اختلاط است و عبارت از سنگی مرکب و ناهمگن که قسمتی از آن رنگ روشن و ظاهر گرانیتی داشته و قسمت دیگر از نوع گنیسی و از کانیهای تیره تشکیل شده است. این سنگ حد واسط سنگهای آذرین و دگرگونی است.
گرانیت آناتکسی : این گرانیتها منشا رسوبی دارند و معمولا رسهای شیستی سرشار از کوارتز ، گریواک و آرکوز مولد این گرانیت می‌باشند. اگر این سنگهای رسوبی تحت تاثیر دگرگونی ناحیه‌ای شدید قرار گیرند ، بخشی از این سنگها ذوب شده و ماده حاصل از ذوب در فرآیندهای سنگ‌زایی مجدد یعنی تولید ماگمای پالین ژنتیک یا گرانیت‌هایی که از ذوب رسوبات به وجود می آیند ، شرکت می‌کند.
 
عنوان : پروژه کارآفرینی سنگ بری سخت بر
فهرست
فصل اول - کلیات
 
1- 1 مقدمه
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن
محل اجرا
1 – 3 – مشخصات متقاضیان
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی
تاریخچه و سابقه مختصر طرح
ذرات ساینده ممکن است به یکی از سه صورت زیر باشد
موادساینده
اندازه وشکل هندسی دانه های ساینده
ساختار سنگ
نسبت سنگ زنی G
سنگ زنی محوری
حرکات اصلی در سنگ زنی محوری :
مجوز های قانونی :
مراحل صدور جواز تاسیس :
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس   
1-   اشخاص حقیقی
2-   اشخاص حقوقی
مدارک مورد نیاز
اصلاحیه جواز تاسیس
تعریف
صدور پروانه بهره برداری
مراحل صدور توسعه طرح
 
فصل دوم - روش انجام کار
 
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه
بازدید از محل تولید غذای کودک
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان)
 
فصل سوم - امور مالی طرح
 
1- سرمایه گذاری ثابت طرح
1-1- زمین محل اجرای طرح
2-1- محوطه سازی
3-1- ساختمان ها
4-1- تأسیسات و تجهیزات
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی
6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی
8-1- هزینه های قبل از بهره برداری
جدول هزینه های ثابت طرح
2- هزینه های جاری طرح
1-2- حقوق و دستمزد
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی
2-2- مواد اولیه و بسته بندی
3-2- هزینه سوخت و انرژی
4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری
جدول هزینه های جاری طرح
جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید
سرمایه در گردش
جدول سرمایه گذاری
ظرفیت تولید
قیمت فروش واحد
فروش کل
قیمت تمام شده هر واحد تولید
محاسبه نقطه سر به سر
میزان فروش در نقطه سر به سر
سود ناویژه
محاسبه سود ویژه
سود عملیاتی
سود ویژه قبل از کسر مالیات
نرخ برگشت سرمایه
دوره برگشت سرمایه
 
فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
 
نتایج حاصله از اجرای طرح
خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی کارگاه سنگ بری سخت بر با ظرفیت 60000 متر مربع در سال پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که سنگ بری سخت بر می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های صنعتی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 21  نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
صیقلی کردن و سنگ زدن عبارتست از تراش فلزات توسط چرخ های سنباده که ابزار برش ماشین های سنگ زنی را تشکیل می دهد. در قدیم از چرخ سنباده هائی که از ماسه ساخته شده بودند برای تیز کردن ابزارهائی که جنس آن ها از فولاد کربن دار بود استفاده می کردند و مخصوصاً در موقع رفع معایب حاصله از عملیات حرارتی روی قطعاتی که در ساختمانشان فولادهای سخت شده بکار برده شده بود، لزوم عمل کاملاً محسوس بود، زیرا بعلت جزئی بودن معایب، فقط قشر بسیار نازکی میبایست از رویشان سائیده می شد. صاف کردن و تراش فلزات بوسیله سنگ سنباده از دیر زمان در صنایع فلزکاری با همان روش های ابتدائی متداول بوده است تا آنکه در سال 1870 میلادی نخستین ماشین  سنگ سنباده «گردساب» با شکلی شبیه به انواع امروزی آن ساخته شد، این شیوه فلزسائی که مزایای زیادی را نیز بهمراه داشت در ماشین سازی برای خودش جا باز کرد و چون ضرورت زمان هم ایجاب می کرد، انواع مختلف ماشین های ساینده در کارخانجات طراحی و ساخته شدند
ماشین کاری سایشی یکی از فرایند های اساسی ماشین کاری است که درآن تشکیل تراشه بوسیله لبه های برنده ذرات یا دانه های ساینده صورت می گیرد .بی تردیداین فرایند قدیمی ترین فرایند ماشین کاری است .در موزه ها نمونه های فراوانی از ابزار،وسایل آشپزخانه وجنگ افزار هایی که توسط مردم باستان تهیه شده است مشاهده می گردد در آن زمان با سایش مواد نرم روی سنگ های سخت و از بین بردن قسمت های نا خواسته ، آن را به شکل دلخواه در می آورند. تا قرنها فقط مواد ساینده طبیعی در دسترس بود وماشین کاری سایشی از لحاظ اهمیت و کاربرد به وسیله فرایند های اساسی ماشین کاری جدید تر که حول مواد تراش برتر گسترش یافته بودند جایگزین شد . لیکن گسترش مواد ساینده مصنوعی و درک بهتر اصول فرایند ماشین کاری سایشی باعث شده است که این فرایند در انواع گوناگون آن از مهمترین فرایند های اساسی ماشین کاری شود .
با این فرایند می توان از نرم ترین و صاف ترین سطوح قابل تحصیل طی هر نوع فرایند ماشین کاری با برداشتن مقدار بسیار کمی براده تا سطوح خشن و زبر با نرخ براده برداری زیاد ایجاد کرد .
ذرات ساینده ممکن است به یکی از سه صورت زیر باشد :
1. آزاد
2. همراه با چسب روی یک نوار (به نام محصول ورقه ای )
3.   به شکل فشرده به صورت سنگ یا چرخ که در آنها مواد ساینده به کمک چسب در کنار هم نگه داشته می شوند (به نام محصول چسبی )
در اصل فرایند برداشتن فلز در هر سه حالت یکی است و تفاوت مهم آنها در فاصله عمل دانه ها (تماس دانه ها با کار )و صلبیت و درجه استحکام چسب دانه هاست.فرایند های ماسین کاری سایشی دو مشخصه منحصر به فرد دارند: اول اینکه لبه های برنده بسیار کوچکی دارند و نعداد زیادی از این لبه ها همزمان می تواند عمل تراش را صورت دهند و در صورتی که ماشین مناسبی به کار گرفته شود ،تراش کاری بسیار ظریف امکان پذیر است و می توان سطوح صاف و با دقت ابعاد زیاد ایجاد کرد .
دوم به علت استفاده از مواد ساینده بسیار سخت ، می توان مواد بسیار سختی همچون فولاد سخت شده ،شیشه، کاربیت،و سرامیک را به سادگی زیاد ماشین کاری نمود .در نتیجه فرایند های ماشین کاری سایشی نه تنها فرایند های ساخت مهمی هستند،بلکه اساساً از فرایند های ضروری به شمار میروند .بسیاری از محصولات مدرن امروزی از قبیل ماشین های ابزار مدرن ،اتومبیل ها ،سفینه های فضایی و هواپیماهارا نمی توان به کمک این فرایند ساخت .
موادساینده
ماده ساینده ماده سختی است که قابلیت بریدن یا ساییدن مواد دیگر را داشته باشد.بنابراین از زمانهای قدیم برخی مواد ساینده طبیعی خاصی وجود داشته است.
مردم باستان از سنگهای ماسه ای برای تیز کردن ابزار وجنگ افزار خوداستفاده می کنند.چرخهای سمباده اولیه را از قطعات بزرگ سنگهای ماسه ای می بریده اند.
ولی ازآنجا که سختی قسمتهای مختلف این چرخهایکنواخت نبوده اند،فرسایش آنها نامنظم نتایج حاصله غیر یکنواخت بوده است. سمباده ، مخلوطی از اکسید آلو مینیم و اکسید مغناطیسی  آهن است که به عنوان ساینده طبیعی به صورت روکشی روی پارچه یا کاغذ کشیده می شود .سنگ سمباده و الماس از دیگر مواد ساینده طبیعی هستند .البته گسترش ساخت مواد ساینده مصنوعی با خواص یکنواخت این امکان را به وجود آورده اند که فرایندهای ماشین کاری سایشی در ردیف فرایند های ماشین کاری دقیق قرار گیرد .کوارتز ،ماسه،لعل،و الماس تنها ساینده های طبیعی هستند که هنوز اهمیت تجارتی دارند.در درجه اول از ماسه کوارتز به عنوان ماده ساینده در ورقه های ساینده و در فرایند پاشیدن ذرات به کمک هوا استفاده می شود . ساینده مصنوعی نیز در این زمینه جای خود را باز کرده است.
سختی از مهمترین ویژگی های یک ماده ساینده است . دو خاصیت دیگر دردانه های ساینده مهم است . ساییدگی یا نرمی که در اثر عمل سایش دانه ،لبه های تازه آن کند ،دانه هاپهن،و چرخ براق می گردد.دوم تردی که به شکست دانه بر می گردد و در نقطه مقابل چقرمگی قرار دارد . در سنگ زنی قابلیت شکست دانه و ایجادلبه های تیز تازه اهمیت دارد. الماس سخت ترین ماده است .الماس هایی که به عنوان ساینده به کار میروند سنگ های طبیعی با رنگهای نامناسب برای کارهای زینتی و سنگ های مصنوعی کوچکی هستند که اختصاصاً برای اهداف سایشی ساخته می شوند. چنین به نظر میرسد که الماسهای دست ساخته بسیار تردترند ودر نتیجه سریعتر میبرند ودبرتر گرم می شوند کارایی این نوع الماس در چرخ ها با چسب فلزی به خوبی نوع دیگر نیست . از چزخ های ساینده الماسی برای تیز کردن ابزارهای تراش کاربیدی و سرامیکی استفاده فراوان می شود . همچنین از الماس برای تیز کردن وتصحیح انداره چرخ های ساینده دیگر استفاده می شود البته به خاطر هزینه زیاداز الماس فقط در مواردی که نتوان نتیجه مورد نظر را از انواع ساینده های ارزانتر دیگر بدست آورد استفاده می شود .

اندازه وشکل هندسی دانه های ساینده
برای افزایش ظرفیت فرایند درسنگ زنی،دانه های ساینده را توسط غربالهای مکانیکی در اندازه های مختلف سرند می کنند.تعداد سوراخهای موجود درهر اینچ طول از غربال که بیشترین تعداد ذرات از آن عبورکنندتعین کننده اندازه دانه است . شکل دانه در فرایند سایشی اهمیت دارد . زیرا تعیین کننده شکل هندسی ابزار براده برداری است.
بنابراین ماشینکاری سایشی ترکیبی ازتراشیدن،خراشیدن وسائیدن است.
ساختار سنگ
چگونگی قرار گرفتن ذرات ساینده نسبت به یکدیگر را ساختار سنگ می نامند.اگر دانه ها خیلی نزدیک به هم باشند (فشرده)واگر دور از یکدیگر باشند (باز)می نامند
چگونگی عملکرد سنگ متاثر از عوامل زیر است:
1.    درجه سنگ
2.    استحکام
3.    اندازه دانه
4.    سختی وتردی
5.    شکل لبه های برنده دانه ها
6.    عوامل فرایند(سرعت،بار،روانکارها،خنک کننده ها)
 
 
نسبت سنگ زنی G
با کنده شدن دانه ها اندازه سنگ تغییرمیکند که آنرا نسبت سنگ زنیG  می نامند. که به صورت اینچ مکعب ماده مصرفی تعریف می شود در سنگ زنی معمولی نسبت سنگ زنی در محدوده 1به20 تا 1به80 است. این میار نشان دهنده میزان کاری است که در طول عمر خود انجام می دهد.

هنگام خرید لطفا مشخصات و آدرس ایمیل خود را با دقت وارد کنید چون یک نسخه از لینک دانلود به آدرس ایمیل وارد شده هنگام خرید ارسال می شود . آدرس ایمیل با www. آغاز نمی شود .