دانلود گزارش کارآفرینی طرح کسب و کار

طرح گسب و کار طرح توجیهی گزارش کارآفرینی

دانلود گزارش کارآفرینی طرح کسب و کار

طرح گسب و کار طرح توجیهی گزارش کارآفرینی

کارآفرینی کارگاه تولید روغن ازسبوس برنج

کشور ما از معدود کشورهایی است که در آن از محصولت فرعی کشت برنج از جمله سبوس برنج استفاده مطلوب و اقتصادی به عمل نمی آید . سبوس برنج که لایه بیرونی دانه برنج را تشکیل می دهد ، حدوداً 8-12 درصد وزن دانه را به خود اختصاص می دهد . دارای رنگ زرد مایل به قهوه ای روشن یا تیره و بافت نسبتاً نرم (نسبت به پوسته برنج) است . این بخش از برنج در مرحله سفید کردن (polishing) از آن جدا می شود . هیدرات کربن آن در حدود 47 % و چربی آن 15 تا 20 درصد است که چربی آن 6 برابر چربی خود دانه برنج است . ساختار دانه برنج در شکل های 1و2 زیر نشان داده شده است . سبوس برنج از 4 لایه تشکیل یافته است که با داشتن 15-20 درصد روغن ، استحصال روغن از آن از لحاظ اقتصادی می توان مقرون به صرفه باشد .

 

عنوان : پروژه کارآفرینی کارگاه تولید روغن ازسبوس برنج


خلاصه طرح : 4

فصل اول - کلیات 6

1- 1 مقدمه : 7

شکل 1 7

شکل 2 8

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : 9

محل اجرا : 9

1 – 3 – مشخصات متقاضیان : 9

1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی : 9

مجوز های قانونی : 9

مراحل صدور جواز تاسیس : 10

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 10

1-   اشخاص حقیقی 10

2-   اشخاص حقوقی 11

مدارک مورد نیاز: 11

اصلاحیه جواز تاسیس : 11

تعریف: 12

صدور پروانه بهره برداری : 12

مراحل صدور توسعه طرح : 13

فصل دوم - روش انجام کار 14

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : 15

بازدید از کارخانه  تولید روغن از سبوس برنج 15

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 15

فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 16

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) : 16

حقوق و دستمزد کارکنان اداری 16

حقوق و دستمزد کارکنان تولید 17

روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا ) 17

فصل سوم - امور مالی طرح 18

جدول 1  ویژگی های درجات مختلف روغن سبوس برنج 19

جدول 2 کدهای آیسیک 19

جدول 3 شماره تعرفه و حقوق ورودی انواع دانه های روغنی ، روغن خام و کنجاله در سال 1385 20

جدول 4 مقایسه اسیدهای چرب روغن سبوس برنج 21

جدول 5 استانداردهای روغن های نباتی رایج 22

جدول 6  مقایسه اسیدهای چرب روغن های مختلف 23

جدول 7 میزان تولید روغن نباتی در جهان 24

جدول 8 میزان صادرات روغن نباتی در جهان 24

جدول 9 مصرف روغن نباتی در جهان 25

جدول 10 با استناد به آمارهای وزارت جهاد کشاورزی میزان تولد سالانه شلتوک برنج در ایران به شرح زیر می باشد : 25

جدول 11 ظرفیت تولید سالانه سبوس برنج در کشور 26

جدول 12  حداکثر ظرفیت تولید سالانه روغن از سبوس برنج در کشور 26

جدول 13 نحوه توزیع تولید شلتوک برنج 26

جدول 14 طرح های انجام یافته در این زمینه 27

جدول 15 میزان واردات روغن خام در سال های 83 و 84 27

جدول 16 مصرف سرانه روغن آشکار (فقط روغن نباتی و کره نباتی) 28

جدول 17  صادرات شرکت های روغن نباتی طی سال های 84 -80 28

فرآیند استخراج روغن سبوس برنج 29

فرآیند تصفیه روغن سبوس برنج 29

فرآیند بوزدایی روغن سبوس برنج 30

جدول 18 نقاط قوت و ضعف روش های استخراج روغن سبوس برنج 30

جدول 19  ظرفیت تولید اسمی و عملی تولید 31

جدول 20  برنامه تولید و فروش سالیانه 31

جدول 21 هزینه های زمین 31

جدول 22 هزینه های محوطه سازی 32

جدول 23 هزینه های تولیدی و اداری 32

جدول 24 هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی 33

جدول 25 هزینه ماشین الات و تجهیزات 33

جدول 26 هزینه وسائل حمل و نقل 34

جدول 27 هزینه اثاثیه و تجهیزات اداری 34

جدول 28 هزینه های قبل از بهره برداری 35

جدول 29 سرمایه در گردش مورد نیاز 35

جدول 30 هزینه های تولید 35

جدول 31 هزینه های تولید سالیانه 36

جدول 32 هزینه مواد اولیه 36

جدول 33 حقوق و دستمزد کارکنان اداری 36

جدول 34 حقوق و دستمزد کارکنان تولید 37

جدول 35 هزینه سوخت و انرژی 37

جدول 36 هزینه تعمیر و نگهداری 37

جدول 37 هزینه های استهلاک 38

جدول 38 هزینه های ثابت و متغیر تولید سالیانه 38

جدول 39 پیش بینی نسبت های مالی 39

درصد تولید در نقطه سربه سر 39

ارزش افزوده 39

اشتغال زایی 40

جدول 40 کل هزینه ها 40

جدول 41 پیش بینی سود و زیان 41

جدول 42 پیش بینی گردش وجه نقد 42

جدول 43 ترازنامه پیش بینی شده 43

جدول 44 تعداد نیروی انسانی مورد نیاز 44

جدول 45 تسهیلات اعطایی 44

سود وام مورد نیاز طرح 45

جدول 46 باز پرداخت بدهی های بانکی 45

فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 46

نتایج حاصله از اجرای طرح : 47

 


خلاصه طرح :

در این طرح به بررسی تولید روغن از سبوس برنج پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .


این روغن به جهت اثرات دارویی مثبت از جمله کاهش کلسترول و چربی خون ، غذای سلامتی و روغن قلب نامیده می شود . مصرف روغن سبوس از تجمع پلاکتها در خون در نتیجه امراض قلبی / عروقی جلوگیری می کند . روغن سبوس برنج دارای نزدیکترین ترکیب چربی های توصیف شده توسط مجمع قلب آمریکا می باشد . این روغن برای سالاد عالی و نیز برای مصارف پخت و پز و سرخ کردن بسیار مناسب است . دمای دودی شدن آن بالاست که از تجزیه اسیدهای چرب در دمای بالا جلوگیری می کند . گرانروی آن بالا است و موقع سرخ کردن روغن کمتری جذب مواد غذایی می شود . مزه غذاهای پخته شده را بهبود داده و سبب کاهش کلسترول می شود . روغن سبوس برنج از مواد با درجه آلرژی زایی بسیار کم محسوب شده و در تغذیه کودکان مفید است . دوام روغن سبوس برنج زیاد است و به راحتی فاسد نمی شود .


 مراحل صدور جواز تاسیس :

1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان .

2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی .

3-  تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی

4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی  و ارجاع  پرونده  به  مدیریت .

5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس

دانلود پروژه  کارآفرینی کارگاه تولید روغن ازسبوس برنج

پروژه کارآفرینی کارگاه تولید روغن دانه انگور

مقدمه :

این روغن در حالی که خاصیت افزایش کلسترول مفید یا HDL دارد میزان کلسترول مضر یا LDL و تری گلیسیرید (نمک های آلی حاصل از ترکیب گلیسیرین و اسیدهای چرب ) را کاهش می دهد و به همین دلیل راهی مناسب برای پایین آوردن چربی های اشباع شده است و در نتیجه سبب کاهش خطرات ناشی از بیماری های قلب و عروق خصوصاً تصلب شرائین می شود . این روغن به خاطر خاصیت نرم کنندگی ، در صنایع آرایشی و بهداشتی مصارف فراوانی دارد . از این روغن برای حالت دهنده مو استفاده می شود که حاصل آن موهای پرپشت و براق و با قدرت رشد خوب به لطافت تارهای ابریشم خواهد بود

عنوان : پروژه کارآفرینی کارگاه تولید روغن دانه انگور

فهرست مطالب


خلاصه طرح : 3

فصل اول -  کلیات 5

1- 1 مقدمه : 6

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : 7

محل اجرا : 8

1 – 3 – مشخصات متقاضیان : 8

1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی : 8

مجوز های قانونی : 8

مراحل صدور جواز تاسیس : 9

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 9

1-   اشخاص حقیقی 9

2-   اشخاص حقوقی 10

مدارک مورد نیاز: 10

اصلاحیه جواز تاسیس : 11

تعریف: 11

صدور پروانه بهره برداری : 11

مراحل صدور توسعه طرح : 12

فصل دوم -  روش انجام کار 13

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : 14

بازدید از کارخانه تولید  روغن هسته انگور 14

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 14

فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 15

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) : 16

روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا ) 17

فصل سوم - امور مالی طرح 18

جدول 1 میزان اسیدهای موجود در روغن هسته انگور 19

جدول 2 خصوصیات شیمیایی روغن هسته انگور 19

جدول 3 خصوصیات فیزیکی روغن هسته انگور 20

جدول 4 میزان درجه حرارت روغن ها در حین ذخیره سازی ، انتقال ، بارگیری و تخلیه 21

جدول 5 میزان واردات در سال 79 22

جدول 6  میزان واردات در سال 80 22

جدول 7 میزان واردات در سال 81 23

جدول 8 میزان واردات سال 82 23

جدول 9 میزان  واردات در سال 83 24

جدول 10 میزان واردات در سال 84 25

نمودار 1 روند واردات روغن در طی سال های اخیر 26

جدول 11 مشخصات وارد کنندگان روغن هسته انگور 26

جدول 12 استانداردهای بین المللی برای خواص فیزیکی و شیمیایی روغن هسته انگور 27

جدول 13 آلاینده های فلزی 27

جدول 14 ویژگی های کیفی روغن پالایش شده هسته انگور 28

جدول 15 استانداردهای بین المللی برای دانه های روغنی 29

جدول 16 قیمت محصولات شرکت 30

جدول 17  قیمت روغن هسته انگور 30

جدول 18 توزیع محصولات و دانه های روغنی در خاورمیانه (1000 تن) 31

جدول 19 توزیع محصولات و دانه های روغنی در اروپا (1000 تن) 32

نمودار 2 مصرف انواع دانه های روغنی در دنیا 33

جدول 20 بررسی واحدهای تولیدی در دست اجرا 33

جدول 21 ترکیبات انگور 34

جدول 22 (صد هکتار) 34

جدول 23 سطح زیر کشت میزان تولید انگور کشور (سال زراعی 1381 – 1382) 35

چارت مواد حاصل از تفاله انگور 36

چارت واحد استخراج روغن از هسته انگور 36

شکل 1 سیستم پرس سرد 37

شکل 2 سیستم پرس سرد دوار 37

شکل 3 شستشو دهنده دوار 38

شکل 4 سیستم تمیز کردن دانه 38

شکل 5 واحد تصفیه روغن 39

شکل 6 فیلتر پرس 40

نمودار توزیع سطح بارور انگور استان ها نسبت به کل کشور (سال 82) 40

جدول 24 نرخ روغن خام 41

جدول 25 دستمزد روغن یارانه ای 41

جدول 26 نرخ فروش روغن یارانه ای در حد تناژ مصوب 42

جدول 27 میزان توزیع روغن براساس بسته بندی 42

جدول 28قیمت روغن های گیاهی (فروش آزاد ) 43

شکل 7 سالن آماده سازی هسته انگور 43

جدول 29 مشخصات فنی دستگاه روغن کشی شرکت الکترولوکس ساخت کشور سوئد – مدل 20 44

شکل 8  سیستم پرس سرد مدل 180 با ظرفیت 5 تن در روز برای همه دانه های روغنی شرکت زیت کرمان 45

شکل 9 سیستم پرس روغن مدل های 140 – 400 شرکت زیت کرمان 46

شکل 10 سیستم پرس سرد استخراج روغن سویا – شرکت زیت کرمان 46

جدول 30 محوطه سازی 47

جدول 31 ساختمان 47

جدول 32 هزینه های قبل از بهره برداری 48

جدول 33 برآورد آب ، برق ، سوخت و ارتباطات 48

جدول 34 برآورد حقوق و دستمزد 49

جدول 35 هزینه تعمیر و نگهداری و استهلاک 50

جدول 36 هزینه های ثابت و متغیر تولید 50

جدول 37 هزینه ماشین آلات و تجهیزات 51

فصل چهارم  - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 52

نتایج حاصله از اجرای طرح : 53

خلاصه طرح :

در این طرح به بررسی تولید روغن دانه انگور پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

- 1 مقدمه :

این روغن از دانه های انگور واریته Vitis vinifera بدست می آید . روغن هسته انگور یک روغن خوشمزه و ایده آل برای آماده کردن غذاهای سرد و گرم است و سال هاست که در آشپزخانه های اروپا به خاطر طعم خوش و فواید بهداشتی آن به روغن های دیگر ترجیح داده می شود .

روغن هسته انگور از هسته های انگورهایی است که پس از آبگیری برای آب انگور و سرکه مصرف می شوند و در یک روند سالم جهت استحصال روغن مورد استفاده قرار می گیرد .

روغن هسته انگور صد در صد طبیعی است و هیچ ماده ی شیمیایی به آن اضافه نمی شود این روغن برخلاف روغن های دیگر دود نمی کند و نمی سوزد . نه تنها بر طعم اصلی غذا تاثیر نمی گذارد بلکه اندکی طعم کره ای به آن می دهد و به همین دلیل و آنچه در زیر به آن اشاره خواهد شد مورد تحسین همگان قرار گرفته است .

این روغن منبع سرشاری از ویتامین E است که نقش بسیار موثری در جلوگیری از امراض قلبی دارد و مانع لخته شدن خون در رگ ها می شود . مصرف یک قاشق غذا خوری از روغن هسته انگور ، تقریباً نیاز روزانه بدن به ویتامین E را تامین می کند . روغن هسته انگور دارای بالاترین مقدار اسید لینولئیک یعنی 68 تا 76 درصد است . این اسید از اسیدهای چرب بسیار ضروری برای زندگی انسان محسوب می شود که بدن قادر به تولید آن نیست . این روغن دارای pronathrocynidins که نوعی از آنتی اکسیدان های بسیار خوب است ، بافت ها و نسوج بدن را از جراحت و آسیب ها محافظت می کند و دانه های انگور و عصاره آن منبع اصلی این مواد هستند . جالب است بدانیم که روغن هسته انگور به طور طبیعی فاقد کلسترول است .

برای تهیه ماده ی اولیه این روغن کشت مخصوصی صورت نمی گیرد و از سوی دیگر با استفاده از هسته انگور مانع از آلودگی محیط زیست می شود .

از این روغن در سالادها و انواع غذاها ، برای تهیه شیرینی ، گریل و سرخ کردن استفاده می شود . درجه حرارت مناسب برای روغن هسته انگور از سایر روغن ها مثل روغن زیتون ، کنجد و کانولا بیشتر است . چنانچه غذای تهیه شده با روغن هسته انگور را در یخچال نگهداری کنیم روغن آن سفت و سخت نمی شود . مصرف این روغن بسیار اقتصادی تر از سایر روغن هاست ، چرا که فقط نصف تا ثلث روغن هسته انگور در مقایسه با روغن های دیگر برای پخت و پز مورد نیاز است . این روغن گیاهی جایگزین مناسبی است برای سایر روغن ها که در تهیه سالاد و انواع پخت و پز و ختی تهیه شیرینی استفاده می شوند .

دانلود پروژه کارآفرینی کارگاه تولید روغن دانه انگور پروژه  

پروژه کارآفرینی کارگاه تولید شمع روشنایی

- 1 مقدمه :

شمع ها دارای انرژی فوق العاده ای هستند . تاریخ مذهبی شمع مربوط به گذشته های دور است فضای معابد و کلیساها و دیگر مکان های مقدس با نور شمع روشنایی می گیرد و بسیاری از افراد در حالی که مسحور شمع های روشن در این مکان های مقدس هستند ، وارد این مکان ها می شوند . تحقیقات نشان داده است خانه هایی که با نور شمع روشنی و گرما می گیرند ، صاحبانی پرانرژی تر دارند .

 

عنوان :پروژه کارآفرینی کارگاه تولید شمع روشنایی

 

 

فهرست مطالب


عنوان

خلاصه طرح : 3

فصل اول -  کلیات 4

1- 1 مقدمه : 5

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : 6

محل اجرا : 6

1 – 3 – مشخصات متقاضیان : 6

1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی : 6

مجوز های قانونی : 6

مراحل صدور جواز تاسیس : 7

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 7

1-   اشخاص حقیقی 7

2-   اشخاص حقوقی 8

مدارک مورد نیاز: 8

اصلاحیه جواز تاسیس : 8

تعریف: 9

صدور پروانه بهره برداری : 9

مراحل صدور توسعه طرح : 10

فصل دوم -  روش انجام کار 11

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : 12

بازدید از کارخانه  تولید شمع روشنایی 12

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 12

فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 13

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) : 13

روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا ) 14

فصل سوم -  امور مالی طرح 15

جدول 1  واحدهای تولید کننده انواع شمع روشنایی 16

جدول 2 طئح های در دست احداث شمع روشنایی در کشور 16

جدول 3 روند واردات شمع روشنایی 16

جدول 4 روند مصرف شمع روشنایی 17

جدول 5 پتانسیل مصرف آتی شمع روشنایی - تن 17

جدول 6  روند صادرات شمع روشنایی 17

جدول 7  نتیجه گیریبررسی  بازار شمع روشنایی 17

زمین 18

جدول 8 هزینه های محوطه سازی – میلیون ریال 18

جدول 9 هزینه احداث ساختمان های بخش صنعتی و غیر صنعتی – میلیون ریال 18

جدول 10  کل هزینه حق انشعاب ها – میلیون ریال 19

جدول 11  وسائل حمل و نقل مورد نیاز در طرح – میلیون ریال 19

جدول 12  وسائل اداری مورد نیاز در طرح – میلیون ریال 19

جدول 13 کل هزینه های سرمایه گذاری ثابت – میلیون ریال 20

جدول 14 برآورد مصرف سالیانه مواد اولیه مورد نیاز واحد 20

جدول 15 نیروی انسانی مورد نیاز در طرح 21

جدول 16 هزینه سالیانه آب ، برق و گاز – میلیون ریال 21

فصل چهارم -  جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 22

نتایج حاصله از اجرای طرح : 23


خلاصه طرح :

در این طرح به بررسی تولید شمع روشنایی پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

مراحل صدور جواز تاسیس :

1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان .

2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی .

3-  تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی

4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی  و ارجاع  پرونده  به  مدیریت .

5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 

1-   اشخاص حقیقی

-   تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران

-   حداقل سن 18 سال تمام

-   دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم


2-   اشخاص حقوقی

-   اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )

-   ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:

1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت صنایع  کشاورزی و روستایی استان.

2-  اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن

3-  تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی

4-  تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست

5-  یک قطعه عکس از هریک از شرکاء

6-  تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی

7-  پوشه فنردار

8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :

1- ارسال درخواست متقاضی توسط جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.

2-  دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.

3-  دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.

4-  اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.

5-  دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

 

تعریف:

پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات  ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وسایر صنایع روستایی صادر می گردد.


دانلود پروژه درمورد کارآفرینی کارگاه تولید شمع روشنایی

پروژه کارآفرینی کارگاه تولید سیم خاردار

محصولات مورد نظر طرح حاضر ، تولید سیم خاردار فلزی می باشد . سیم خاردار فلزی ، سیم های به هم بافته شده می باشند که تکه های سیم بصورت خار روی آن نصب می گردد . سیم خاردارها به عنوان یک مانع و حصار در محوطه ها و ساختمان ها دارای کاربرد می باشند .

شکل بافت سیم خاردارها به چند نوع مختلف می باشند که این اختلاف در نوع بافت سیم بوده و هر کدام متناسب با نیاز تولید می گردند .

 

عنوان :پروژه کارآفرینی کارگاه تولید سیم خاردار

فهرست مطالب


خلاصه طرح : 3

فصل اول - کلیات 5

1- 1 مقدمه : 6

از نقطه نظر تنوع ، سیم خاردار فلزی را می توان به صورت زیر طبقه بندی کرد : 6

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : 7

محل اجرا : 7

1 – 3 – مشخصات متقاضیان : 7

1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی : 7

مجوز های قانونی : 7

مراحل صدور جواز تاسیس : 8

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 8

1-   اشخاص حقیقی 8

2-   اشخاص حقوقی 9

مدارک مورد نیاز: 9

اصلاحیه جواز تاسیس : 10

تعریف: 10

صدور پروانه بهره برداری : 10

مراحل صدور توسعه طرح : 11

فصل دوم - روش انجام کار 12

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : 13

بازدید از کارخانه  تولید سیم خاردار 13

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 13

فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 14

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار: 14

روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا ) 15


فصل سوم - امور مالی طرح 16

جدول 1  معرفی شرایط مورد نیاز برای صادرات محصولات طرح 17

جدول 2 ظرفیت بهره برداری تولیدکنندگان سیم خاردار در کشور 17

جدول 3 روند ظرفیت نصب شده تولید سیم خاردار در کشور 18

جدول 4 روند تولید واقعی سیم خاردار طی سال های گذشته - تن 18

نمودار  روند  تولید سیم های خاردار 19

فرآیند تولید سیم خاردار به صورت زیر است : 19

جدول 5  فهرست ماشین آلات تولید سیم خاردار 20

جدول 6  وضعیت طرح های در حال ایجاد تولید سیم خاردار 20

جدول 7  پیش بینی زمان بهره برداری از طرح های در حال اجرا 21

جدول 8  پیش بینی به بهره برداری رسیدن طرح های در حال ایجاد 21

جدول 9  روند واردات سیم خاردار طی سال های گذشته - تن 22

نمودار روند واردات سیم خاردار 22

جدول 10  پیش بینی عرضه 22

جدول 11  برآورد میزان مصرف سیم خاردار طی سال های گذشته 23

نمودار روند مصرف سیم خاردار 23

جدول 12  روند صادرات سیم خاردار طی سال های گذشته - تن 23

نمودار روند صادرات سیم خاردار 24

جدول 13  پیش بینی میزان تقاضای داخل  سیم خاردار در آینده 24

جدول 14 پیش بینی قابلیت صادرات سیم خاردار در آینده 24

جدول 15 برآورد تقاضای کل سیم فولادی در آینده 25

جدول 16 حداقل سرمایه ثابت مورد نیاز واحد تولید سیم خاردار 25

زمین 26

جدول 17  هزینه های محوطه سازی 26

جدول 18 تعیین حداقل فضاهای کاری واحد تولید سیم خاردرا 27

جدول 19 حداقل ماشین آلات مورد نیاز یک واحد تولید سیم خاردار 27

جدول 20 حداقل تجهیزات مورد نیاز یک واحد تولید سیم خاردار 27

جدول 21 تاسیسات الکتریکی و مکانیکی مورد نیاز  واحد تولید سیم خاردار 28

جدول 23 وسائط نقلیه مورد نیاز طرح 28

جدول 23روند تغییرات قیمت جهانی فولاد خام 29

نمودار تغییرات قیمت جهانی فولاد خام 29

جدول 24 خلاصه مکان یابی اجرای طرح 30

جدول 25 نیروی انسانی مورد نیاز طرح 30

فصل چهارم - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 31

نتایج حاصله از اجرای طرح : 32

 خلاصه طرح :

در این طرح به بررسی تولید سیم خاردار پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .


از نقطه نظر تنوع ، سیم خاردار فلزی را می توان به صورت زیر طبقه بندی کرد :

سیم خاردار ساده

سیم خاردار حلقوی

سیم خاردار دوبل

سیم خاردار سنگین

هر کدام از سیم خاردار فوق براساس موارد کاربرد تولید و مورد استفاده قرار می گیرند .

قطر سیم مورد استفاده در بافت سیم خاردار از یک میلی متر به بالا می باشد . همچنین سطح سیم به منظور جلوگیری از زنگ زدگی گالوانیزه می گردد .

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :

تولید سیم خاردار

محل اجرا :


1 – 3 – مشخصات متقاضیان :

نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی  تلفن

  

1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :

تعداد اشتغالزایی این طرح 22  نفر میباشد.

مجوز های قانونی :

تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور، جنگل و مرتع)  صادر می گردد .

مراحل صدور جواز تاسیس :

1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان .

2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی .

3-  تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی

4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی  و ارجاع  پرونده  به  مدیریت .

5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 

1-   اشخاص حقیقی

-   تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران

-   حداقل سن 18 سال تمام

-   دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم


2-   اشخاص حقوقی

-   اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )

-   ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:

1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت اداره صنایع شهرستان یا مدیریت صنایع استان.

2-  اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن

3-  تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی

4-  تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست

5-  یک قطعه عکس از هریک از شرکاء

6-  تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی

7-  پوشه فنردار

8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

 اصلاحیه جواز تاسیس :

1- ارسال درخواست متقاضی توسط اداره صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.

2-  دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.

3-  دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.

4-  اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.

5-  دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

کارآفرینی درباره کارگاه تولید سیم خاردار

پروژه کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا

زارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید سس از سویا می باشد. این مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی با ز ار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد 

عنوان: پروژه کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا

فهرست مطالب


خلاصه طرح : 5

فصل اول 6

کلیات 6

مقدمه : 7

نام کامل طرح و محل اجرای آن : 7

محل اجرا : 7

مشخصات متقاضیان : 8

دلایل انتخاب طرح : 8

وضعیت و میزان اشتغالزایی : 8

تاریخچه و سابقه مختصر طرح : 8

نام و کد محصولات 8

سس سویای چینی 9

این نوع سس سویا را با استفاده از دانه ی سویا به عنوان منبع اصلی و از غلات دیگر به مقدار کمتر تهیه می کنند و دو نوع دارد : 9

الف - سس سویای تازه/  روشن : 9

ب - سس سویای قدیمی / تیره : 10

سس سویای ژاپنی 10

الف - دسته اول : 10

ب - دسته دوم : 11

ج - دسته سوم : 11

د - دسته چهارم : 11

ر - دسته پنجم : 11

کد ISIC : 12

شماره تعرفه گمرکی 12

شرایط واردات 13

بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی 13

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی 13

بررسی قیمت های داخلی 13

مروری بر قیمت های جهانی محصول 13

موارد مصرف و کاربرد 14

بررسی کالاهای جا یگزین و تجزیه تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول 15

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده 15

شرایط صادرات 16

وضعیت عرضه و تقاضا 17

بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون 17

الف ) بررسی ظرفیت های بهره برداری 17

ب ) بررسی روند ظرفیت نصب شده تولید سس سویا در کشور 17

بررسی روند تولید واقعی سس سویا در کشور 18

بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال 18

فرایند تولید سس سویا به صورت زیر می باشد . 18

درصد استفاده از ظرفیت اسمی در واحدهای تولیدی فعال 19

و ) نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده تولید 20

بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرح های توسعه در دست اجرا 21

پیش بینی عرضه در بازار آینده کشور 21

الف ) پیش بینی تولید داخل واحدهای فعال 21

پیش بینی تولید داخل واحدهای در حال ایجاد 22

با توجه به جدول بالا ، ظر فیت طرح های در حال ایجاد که در آ ینده به ظر فیت نصب شده کشور اضافه خواهد شد، به صورت زیر قابل پیش بینی است: 22

بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385 23

جمع بندی عرضه 23

بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون 23

مصرف ظاهری از رابطه زیر حاصل محاسبه و در جدول زیر وارد شده است . 24

نمودار زیر روند مصرف در سالهای گذشته را نشان داده است . 25

بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385 25

بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم 25

برآورد میزان تقاضای داخل در آینده 25

برآورد قابلیت صادرات در آینده 28

برای بررسی قابلیت صادراتی محصول مورد مطالعه در آینده ، از دو روش می توان استفاده کرد : 28

الف – استناد بر سوابق صادراتی در سالهای گذشته 28

برآورد تقاضای کل 30

جمع بندی و نتیجه گیری مطالعات بازار و پیشنهاد نهایی در مورد احداث واحدهای جدید از نگاه توجیه پذیری بازار 31

مجوز های قانونی : 32

مراحل صدور جواز تاسیس : 32

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 33

1-   اشخاص حقیقی 33

2-   اشخاص حقوقی 33

مدارک مورد نیاز: 33

اصلاحیه جواز تاسیس : 34

تعریف: 34

صدور پروانه بهره برداری : 34

مراحل صدور توسعه طرح : 35

فصل دوم 36

روش انجام کار 36

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 37

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : 37

مطالعات فنی و تکنولوژیکی 38

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها 38

الف ) نگاهی به روش تولید سس سویا 38

فرایند تولید سس سویا به سه مرحله اصلی زیر تقسیم می گردد . 38

مرحله اول : تهیه کوچی 38

مرحله دوم : تخمیر نمکی 38

مرحله سوم : تصفیه 38

عملیات حرارتی ( استریلیزاسیون ) 39

لیبل زنی شیشه ها 39

بسته بندی شرینگ 39

قرنطینه محصول به مدت معین 39

ارسال محصول آماده فروش به انبار محصول 40

مقایسه روش تولید معمول کشورمان با دیگر کشورهای جهان 40

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم )به صورت اجمالی( در فرآیند تولید 40

برآورد حداقل ظرفیت اقتصادی طرح 41

لحاظ کردن نقطه سربسر تولید 41

لحاظ کردن حداقل سود مورد انتظار 41

بررسی تحولات اساسی در روند تأمین اقلام عمده مورد نیاز در گذشته و آینده 42

پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح 42

انتخاب محل اجرای یک طرح تولیدی عموماً براساس معیارهای زیر صورت می گیرد: 42

بازارهای فروش محصول 43

بازار تأمین مواد اولیه 43

احتیاجات و نیازمند یهای دیگر طرح 43

امکانات زیر بنایی مورد نیاز 43

حمایت های خاص دولتی 44

با جمع بندی مطالعات مکان یابی، محل اجرای مناسب اجرای طرح در جدول زیر آمده است. 44

فصل سوم 45

امور مالی طرح 45

سرمایه گذاری ثابت طرح : 46

خرید دفتر کار : 46

هزینه زمین : 46

هزینه محوطه سازی : 47

هزینه ساختمان سازی : 47

هزینه ماشین آلات و تجهیزات : 48

هزینه تاسیسات و تجهیزات عمومی : 48

وسایل اداری و خدماتی 49

ماشین آلات حمل و نقل درون/ برون کارگاهی 49

هزینه های قبل از بهر هبرداری 49

هزینه های پیش بینی نشده 49

هزینه سرمایه گذاری ثابت : 50

میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالانه، محل تامین و قیمت ارزی و ریالی آن 50

فصل چهارم 51

جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 51

نتایج حاصله از اجرای طرح : 52

 

خلاصه طرح :

در این طرح به بررسی تولید سس از سویا پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

 

مقدمه :

مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می گیرد.

گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید سس از سویا می باشد. این مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی با ز ار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند . امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

نام کامل طرح و محل اجرای آن :

تولید  سس سویا

محل اجرا :

مشخصات متقاضیان :

نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

  

دلایل انتخاب طرح :

محصول مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند در کلیه خانوارها و اقشار مختلف جامعه بعنوان ماده کمک غذائی دارای کاربرد است ، ولی از نگاه کلان می توان گفت که این محصولات اهمیت استراتژیک خاصی در داخل کشور و بازارهای جهانی ندارند و تنها از نگاه یک محصول مصرفی می توان این محصولات را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .

وضعیت و میزان اشتغالزایی :

تعداد اشتغالزایی این طرح 24 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :

نام و کد محصولات

در فرهنگ لغت صنعت غذا ، سس ماده غذا ئی است که بعنوان تکم یل کننده طعم غذا مورد استفاده قرار می گیرد . به عبارت دیگر سس، ما یع غلیظی است که برا ی طعم و مزه دادن به انواع غذاها یا جذاب تر به نظر آمدن آنها به کار می رود. اصل لغت سس، فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد.

سس سویا، نوعی سس تخمیر شده است که از سویا، غلات برشته ش ده، آب و نمک تهی ه می شود . معمولاً در غذاهای آسیایی از این نوع سس استفاده می شود. اگر چه سس سویا انواع مختلفی دارد، تمام آنها شورمزه بوده و قهوه ای رنگ می باشند که برای مزه دار کردن غذاها هنگام پخت و یا سر میز مورد استفاده قرار می گیرند .

این سس اولین بار در کشور چین ابداع شد؛ اما امروزه در سراسر قاره آسیا به خصوص کشور ژاپن و حتی در دیگر نقاط دنیا از آن استفاده می شود. البته سس سویایی که مردمان ژاپن در تهیه ی غذایشان به کار می برند با سس سویای چینی بسیار متفاوت است. که در اینجا به آنها اشاره شده است .

سس سویای چینی

این نوع سس سویا را با استفاده از دانه ی سویا به عنوان منبع اصلی و از غلات دیگر به مقدار کمتر تهیه می کنند و دو نوع دارد :

الف - سس سویای تازه/  روشن :

نوعی سس رقیق و به رنگ قهوه ای روشن می باشد. این سس در تهیه ی اغلب غذاها به کار می رود و از آنجا که رنگ آن روشن است، زیاد رنگ غذ ا را تغییر نمی دهد .


ب - سس سویای قدیمی / تیره :

نوعی سس تیره و غلیظ است که تخمیر شدن آن، مدت طولانی تری طول کشیده است. رنگ آن هم قهوه ای تیره می باشد. به این نوع سس سویا شیره قند اضافه می کنند تا ظاهر متمایزی نسبت به دیگر انواع این نوع سس داشته باشد. معمولاً از این سس بر ای تزئین روی غذاها استفاده می شود. این سس عطر و طعم بهتری نسبت به سس سویای رقی ق دارد؛ به علاوه نمک کمتری هم دارد .

سس سویای ژاپنی

سس سویای ژاپنی سنتی را به پنج گروه تقسیم می کنند که این دسته بندی بر اساس مواد به کار رفته در تهیه سس و طرز تهیه ی آن انجام گرفته است. در انواع سس های سویای ژاپنی، گندم به عنوان ماده اصلی وجود دارد. بنابراین، سس سویای ژاپنی باید قاعدتاً از سس سویای چینی شیرین تر باشد .

الف - دسته اول :

کویکوچی، این نام از منطقه ی کانتو در ژاپن گرفته شده است. ابتدا تنها در ای ن منطقه از این نوع سس استفاده می شد. اما سرانجام تمام ژاپنی ها آن را به کار بردند . تقریبا 80 درصد سس سویای تولید شده در ژاپن از این نوع می باشد. استفاده از این نوع سس میان مردمان ژاپن رایج است. برای تهیه ی آن از مقادیر کاملاً مساوی گندم و سویا استفاده می کنند .

 

ب - دسته دوم :

یوسوکوچی، این سس به خصوص در ناحیه ی کانزای ژاپن بسیار به کار می رود. نسبت به سس کویکوچی شورتر و کم رنگ تر است. کم رنگ تر بودن این نوع سس به این دلیل است که در تهیه ی آن از شیره ای که از برنج تخمیر شده به دست می آید استفاده می کنند. پس برنج یکی از اجزای مهم در درست کردن این نوع سس سویا می باشد.

ج - دسته سوم :

تاماری، در تهیه این نوع سس به طور عمده از سو یا و تنها مقدار کم ی گندم استفاده می شود. این نوع سس نسبت به کویکوچی تیره تر بوده و عطر بهتری دارد. این نوع سس را سس سویای اصلی می نامند، چون طرز تهیه آن به سس سویایی که دستورالعمل آن اول ین بار از چین به ژاپن آمد، بسیار شبیه می باشد .

د - دسته چهارم :

شیرو، نوعی سس سویای کمرنگ است. بر خلاف سس تاماری، در تهی ه سس شیر و بیشتر از گندم و فقط کمی از سویا استفاده شده و همین مسئله باعث می شود که این سس کمرنگ بوده و طعم شیرینی داشته باشد .

کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا